BLACK SEA GOLD стана на 90 години

26 Ное 2022 09:05

 

Поморийската винарна стана на 90 години и отпразнува рождения си ден с грандиозно събитие в столичния хотел „Маринела“. Над 400 гости - медии, търговски партньори и колеги уважиха празника на производителя на Бургас 63.

 

Историята на винарската изба Black Sea Gold в Поморие започва през далечната 1932 г. Но районът е прочут със своите вина още от древни времена.

 

„Нашата философия е винаги да се стремим към перфекционизъм и да създаваме вина, които носят характера на Поморие, а всяка реколта да е по-добра от предходната. Традицията на прозводство и талантът на нашите технолози, съчетани с отличитлния Поморийски тероар, създават вина и ракии, с които се гордеем. И така вече 9 десетилетия.“, коментира Христо Янков, изпълнителен директор на BLACK SEA GOLD.
Тази традиция продължава до ден днешен! Не са много фирмите в България, които могат да се похвалят с толкова дълъг живот. Със завидна устойчивост, която им помага да оцелеят при всички предизвикателства на историята.
“Вече 90 години Black Sea Gold е лидер на пазара с емблематичните брандове Бургас 63, Бургаска и Поморийска ракия, познатите на всеки потребител вина Pentagram и Salty Hills. Тайната на успеха e в труда и постоянството, съчетани с гъвкавост и адаптация към търсенето на потребителите. Напитките ни са на свтовно признати, с повече от 250 награди от най-престижните международни конкурси“, сподели Йордан Чорбаджийски, изпълнителен директор на винарната и благодари на собствениците Петя Славова, Жени Славова и Ивайло Василев за гласуваното доверие.

 

За 90-годишнината BLACK SEA GOLD Pomorie подари на всеки гост по една бутилка от специалната лимитирана серия, създадена специално за юбилея. За това уникално вино са подбрани най-добрите партиди от три различни реколти от сортовете Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран. За него са блендирани вина от 9 бъчви - точно колкото десетилетия празнува избата тази година. Виното е с колекционна стойност и сериозен потенциал за отлежаване.

 

В шоу-програмата се включиха Flair Temptation, които презентираха специално разработени от тях коктейли с ракия, бренди и вина от портфолиото на BLACK SEA GOLD.
За настроението на празника се погрижиха водещите Алекс Съчаджиева и Герасим Георгиев-Геро, а кулминацията на вечерта беше участието на Любо Киров, който вдигна градуса на купона и гостите на дансинга.

Партито не мина без огромна торта със златна шоколадова скулптура на кораб, фирмения знак на Black Sea Gold. За да я разрежат, на сцената излязоха собствениците Петя Славова, Жени Славова и Ивайло Василев и изпълнителните директори на винарната.

За BLACK SEA GOLD Pomorie e една изключителна винарна, разположена в района на Поморие, която се слави с бурна история и забележителни винени традиции. Част от топ брандовете на BLACK SEA GOLD Pomorie са Бургас 63, Бургаска мускатова, Поморийска гроздова, серии вина Salty Hills, Pentagram, както и прочитото 33-годишно бренди BLACK SEA GOLD.

Main Menu