3 неща, които не можете да оставите в кола, когато навън е под нулата

17 Ян 2018 14:03

 

Често оставяме неща в колата си, дори когато температурите навън са под нулата, без да осъзнаваме, че това е проблем, пише fakti.bg. Ако държите някои от тези 3 неща в автомобила си, най-добре е веднага да го приберете::

 

1. Смартфон, лаптоп или таблет

Вашите цифрови устройства не трябва да бъдат излагани на температури под нулата. Съдейки по производителите на смартфони, литиево-йонната батерия, която се намира в повечето от днешните телефони и лаптопи, може да бъде окончателно повредена, ако е на студено.

 

2. Лекарства

Като се има предвид, че ниските температури носят множество настинки и болести, всеки от нас има лекарства срещу настинка, само че изобщо не трябва да ги държим в колата. Повечето от лекарствата трябва да се съхраняват при температура между 14 и 30 градуса. Всичко под или над тази температура може да повлияе неблагоприятно на ефективността им. Това означава, че лекарствата против главоболие, които държите в жабката в този момент, няма да ви помогнат, ако ги вземете.

 

3. Всичко, което е в кутия

Това се отнася за напитки или храна в кутия. Въпреки че храната е в кутия, това не означава, че тя може да понесе ниски температури. Алуминиевите кутии могат да издържат до 10 градуса по Целзий. Ако те са изложени на по-ниски температури, съдържанието може да "набъбне", причинявайки разкъсване на металните фуги.

LGarden

Main Menu