Три нестандартни начина за подсилване на имунитета

17 Ян 2018 15:51

Грипът е тук и всеки се чуди какво да направи, за да не се сблъска лице в лице с него. 

 

Бягаме до аптеката, за да си купим поредните опаковки с витамини и хранителни добавки, а може да е много по-просто, приятно и евтино.

 

Всеизвестен факт е, че здравословното хранене и сънят са абсолютно необходими за нашето добро здраве. Третият задължителен фактор, който е необходим за добър имунитет, е ниското ниво на стрес.

 

Иначе казано - колкото по-стресирани сме, толкова сме по-податливи на вируси, защото имунитетът ни пада. Тогава колкото и витамини да пием, едва ли ще се предпазим. 

 

Ето три предложения, които със сигурност ще ни помогнат да засилим защитните си сили през зимата.

 

Йога или бавни тренировки

 

Всеизвестно е, че физическата активност и спортът са разковничето на успеха срещу болестите. Но това не важи за всеки тип спортуване.

 

Високоинтензивните тренировки водят до увеличаването на производството на хормона на стреса - кортизол. Неговите нива се увеличават също при емоционален и физически стрес, което от своя страна сваля защитните сили на организма.

 

Затова заложете на йогата, като най-добрият начин за намаляване на стреса от ежедневието. С други думи - по-малко стрес, по-висок имунитет.

 

Готвене у дома

 

Първото и най-важно тук е, че домашно приготвената храна със сигурност е по-здравословна от всичко друго, което може да си купим навън. Второто е, че със сигурност ще си приготвим нещо, което обичаме, а след това ще си го изядем с удоволствие.

 

Важно е през зимата, когато организмът ни има нужда от повече енергия и сила, да не се ограничаваме с диети. Има време и за тях - скоро ще дойде пролетта.

 

Отделете време за готвенето, насладете му се. Пуснете си хубава музика и се развихрете. Не беше ли казал някой, че готвенето е като секса?

 

Текила

 

Да, вероятно се чудите как алкохолът може да подсили организма ни, но това наистина е така. Естествено условието е, че трябва да се придържаме до два шота от мексиканската ракия.

 

Оказва се, че тя има действието на пробиотик, който помага да се задържат полезните бактерии в червата. Съдържа и фруктани - молекули, срещащи се още в аспержите и артишока. Текилата също понижава кръвната захар и холестерола, тъй като съдържа захар от растението агаве. 

 

Текилата действа стимулиращо и два шота със сигурност ще повдигнат настроението ни. Освен това, кой пие текила сам? А всеки знае, че няма по-добър начин за поддържане на добро здраве от приятната компания и хубавото настроение. /lifestyle.bg

Main Menu