Задължително обуйте чорапи преди да заспите!

14 Мар 2018 22:41

Ако на краката на хората има чорапи, когато спят, това оказва положителен ефект върху човешкото здраве. Информацията е от портала Medical News Today, който се позовава на ново изследване на учени.

 

Данните от експеримента, който осъществили те показват, че хората, които надявали чорапи преди сън заспивали с 15 минути средно по-бързо и не се влияели от външни дразнители по време на съня си.

 

Изследователите горещо препоръчват на  хора, които страдат от болестта на Рейно, засягащи кръвоносните съдове, както и на жени по време на менопауза, да спят с чорапи на краката.

 

Чорапите топлят краката крака, като по този начин разширяват кръвоносните съдове, което влияе положително на кръвния поток.

 

Така организмът през цялата нощ, за да регулира телесната температура, което при нормални обстоятелства се понижава, достигайки най-ниски стойности около четири часа сутринта.

 

При спането с чорапи както бе посочено се разширяват кръвоносните съдове, подобрява се кръвния поток и следователно се нормализира телесната температура./Zdrave.to

Main Menu