Шест храни, които трябва да избягваме на закуска

16 Май 2018 14:13

 

Закуската е най-важното хранене за деня, защото засилва метаболизма и дава гориво на организма ни. Със сигурност много хора се чудят какво е полезно и какво не е за сутрешното ни хранене. Има храни, които трябва да избягваме или поне да не са в нашето ежедневно сутрешно хранене.

 

Вижте кои са те:

 

Бял препечен хляб

 

Ако искаме да хапваме хляб, то трябва да се разделим с пухкавите бели филии. Пълнозърнестият хляб е с много повече полезни вещества, отколкото белият. Фибрите в него подобряват храносмилането ни, той е богат на витамини от Б групата и покачва бавно кръвната ни захар.

 

Масло

 

Тази опция за закуска може да бъде калорична, особено ако смесите мазнини с въглехидрати.

 

Плодове

 

Яжте само по един вид плод на хранене. Ако просто смесвате плодовете, естествените захари се освобождават от вътрешността на клетките и се превръщат в свободни захари.

 

Захарни зърнени храни

 

Повишават нивата на глюкозата в кръвта, а това може да доведе до кратък изблик на енергия, но това ще продължи само за кратък период от време.

 

Концентриран портокалов сок

 

Той е с високо съдържание на фруктоза, което може да доведе до скок в нивата на кръвната захар. Вместо да пиете концентриран портокалов сок, изяждайте целия плод.

 

Тестени изделия

 

Всички знаем колко са вкусни мекиците и палачинките, но те не ни доставят нищо повече от по-висок холестерол и приятно усещане на небцето.

Main Menu