Здравко Димитров: За Цветница пускаме движението по Околовръстното от Кукленско до Коматевско шосе

08 Апр 2021 15:53

„Ремонтните работи на Околовръстния път в участъка между Кукленско и Коматевско шосе ще бъдат завършени до 24 април и фирмата изпълнител ще спази предварително определените срокове от АПИ и Община Пловдив“. Това съобщи кметът Здравко Димитров след среща с директора на Областно пътно управление – Пловдив инж. Атанас Ташков, инспектор Георги Димкин – сектор „ПП – КАТ“ при ОДМВР и инж. Гинка Маринова, представители на фирмата изпълнител – „Европейски пътища“ АД. В срещата взеха участие зам.-кметовете по транспорт и по строителство – Тодор Чонов и Пламен Райчев.

Веднага след Великденските празници предстои да започне третият етап от ремонта – от Коматевско до Пещерско шосе. „Поискахме от фирмата да раздели ремонта на лотове, за да не се предизвиква затрудняване на трафика и натоварване на движението в града, както се случи в средата на март при изпълнението на участъка от Кукленско шосе до разклона на Коматево и Първенец“, обясни Здравко Димитров. По негово настояване близо 6-километровата отсечка ще бъде разделена на два лота – от Коматевско шосе до Пещерско и Пещерско шосе до кръговото за Пазарджик.

По време на срещата бяха обсъдени и възможните маршрути, през които ще бъде пренасочено движението, така че да не се натоварва трафикът в града. Транзитният тежкотоварен трафик ще бъде изведен от града чрез обходни маршрути, за което ще бъдат поставени и съответните указателни табели.

Main Menu