Завод за фарове на Мерцедес край Пловдив, набира персонал – хора с технически умения

11 Сеп 2018 13:02

 


С високо заплащане, безплатна храна и транспорт, обучения в чужбина и израстване в кариерата, привличат от „одело Фарба България“ различни специалисти и работници производство. Турската компания, която строи високотехнологичен завод за фарове на Мерцедес в зона Куклен, част от Тракия икономическа зона, стартира кампания за набиране на персонал.  

„По предварителни разчети през януари 2019 г. трябва да внесем машините и производствената техника и да започнем нейното инсталирането в завода. Затова първо търсим електротехници и механици, които да изпратим на обучение в Турция“, обясни за медиите Десислава Николова, мениджър „Човешки ресурси“ на „одело Фарба България“. Оборудването не е специфично за България и е необходимо специалистите да преминат обучение за неговото монтиране и настройване. Кандидатстващите за работа трябва да имат средно образование, висока грамотност и силно развито логическо мислене, уточни г-жа Николова.

Фирмата започна да набира и процесни инженери, както квалифицирани работници за производството със средно образование и технически умения. Работата, която изисква прецизност, е подходяща и за жени, допълва Десислава Николова. Производството не е конвейерно, а е с поточни линии. Очакваният брой служители до края на 2019 е 140. През 2023 наетите лица ще стигнат 400.

От „одело Фарба България“ набират персонал и за складовото стопанство – мотокаристи и електрокаристи и всички специалисти, свързани с логистика. Компанията има намерение да направи логистичен хъб в България. „Тук ще се внасят продуктите от завода ни в Китай и ще ги дистрибутираме до клиентите в Европа“, посочи г-жа Николова. Тя допълни, че ще са необходими и специалисти със средно образование за отдел „Качество“ в завода. Желаещите може да се свържат с фирмата чрез jobs.bg, по имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и тел.: 0882 550 164.

Main Menu