Модата се настани трайно и в работното облекло /снимки/

15 Окт 2018 18:27

Световните модни подиуми заприличаха на строителни площадки, а строителните площадки – на модни подиуми
 
Работното облекло тази година се настани трайно на световните модни подиуми след като стана безспорен тренд в колекциите на Prada, Calvin Klein и Burberry. Вдъхновени от визията на защитното облекло, дизайнерите щедро използват правите удобни кройки, неоновите цветове и светлоотразителните елементи. Според издания като The Guardian и Vogue модните подиуми на последните световни седмици на модата приличат повече на строителни площадки отколкото на фешън събития.
 
Процесът обаче е двупосочен. Модата постепенно се намества в моделите работно облекло, които освен на удобство и функционалност все повече залагат и на визия. В облеклата за работа през последните години се оформят тенденции и все повече се говори за това какво е модерно. Дизайнерите имат сложната задача да създават продукти, които изглеждат добре, пасват перфектно и отговарят на всички нужди на работещия човек.
 
Какви са модните тенденции в работното облекло през настъпващия студен сезон показаха „Бултекс 99“ и хипермаркети Praktiker на ревю-шоу, организирано в неделя в Пловдив. Актуалната работна визия демонстрираха танцьорите от студио „Дуенде“. Атрактивното шоу включаше както стандартното дефиле, така и танци със специално създадена за събитието хореография. „Целта ни е да покажем, че работното облекло може да бъде атрактивно и модерно без да губи своята функционалост и удобство. То е с модерна кройка и атрактивна визия, но същевременно се грижи да не ограничава движенията при работа.“, разказаха организаторите от „Бултекс 99“.
 
Ето както е задължително да присъства в работния гардероб през следващия сезон според тенденциите тази година.
 
Облеклата с висока видимост
Освен, че са изключително актуални в ежедневното облекло този сезон, облеклата с висока видимост са традиционни за работна среда. Дори да не се нуждаете от открояване, светлоотразителите и флуорисцентните цветове са задължителни, за да бъдете в крак с модата.  Жълто, зелено, оранжево - каквото и да изберете няма да сгрешите, стига да е с неонов нюанс. Освен самостоятелно, той се използва и като освежаващ акцент на класическите цветови решения. А те варират от кралско синьо, през тюркоаз и графит до смело червено.
 
Водонепромокаемите и ветроустойчиви облекла
През есента вали често. PVC материите освен на модните дефилета са тенденция и в защитното облекло този сезон. Задължително заредете гардероба си с чифт яке и панталон от водозащитна материя в актуален сигнален цвят. Така дъждът и леденият вятър няма да ви сварят неподготвени.
 
Гумени ботуши за жените
В който и сектор да работите, гумените ботуши са задължителни този сезон и в ежедневието, и за работа. Актуални са в ярки контрастни цветове и са повече акцент отколкото завършек на визията.
 
Олекотени материи, памук, дишащи платове, всичко е в името на удобството и актуалната визия. Традиционните дънкови облекла са непреходни. В работна обстановка се залага на правите кройки, еластичния деним, подсилените колена и регулиращата се талия.
Предпазната екипировка от необходимост се превръща в аксесоар. Защитните очила се предлагат в различни форми, за да пасват добре на лицето и все по-трудно се различават по визия от слънчевите очила. Ръкавиците и предпазните каски са в най-различни цветове, за да могат да се съчестват добре с облеклото.
 

Main Menu