Хоби и здраве – акцент на есенните изложби в Международен панаир Пловдив

16 Окт 2018 16:28
Изложението „Цветна есен“, което започва на 17 октомври, отново ще зарадва любителите на градинарството. В същия ден се открива и Международната изложба „Медикус, Денто, Галения 2018“. Изложението „Цветна есен“, което започва на 17 октомври, отново ще зарадва любителите на градинарството. В същия ден се открива и Международната изложба „Медикус, Денто, Галения 2018“.

 

Много атракции и новости ще предложат есенните изложби в Международен панаир Пловдив, които стартират на 17 октомври. Любителите на градинарството, филателията и колекционерството, кинологията, автомобилизма и спорта ще видят интересни експонати, състезания и демонстрации, свързани с тяхното хоби.
Специализираната изложба „Цветна есен 2018“ се открива на 17 октомври. Участниците отново ще покажат разсади, семена, луковици за традиционни и екзотични цветя, овошки, препарати за растителна защита и торове, аксесоари за декорация.
В същия ден започва и Международната изложба „Медикус, Денто, Галения 2018“. На нея се демонстрират експонати на фирми от 15 държави, а за широката публика тя е интересна с модерните уреди и продукти за домашна употреба, с консултациите за профилактика и здраве.
На 19 октомври е началото на най-голямата среща на колекционерите в България – изложението „Булколекто“. На него ще бъдат представени атрактивни български филателни експонати, част от които имат изключително високи оценки на световни форуми.
В специална бронирана витрина ще стои каре от марки, за което експертите не се наемат да определят цена, тъй като е изключителна рядкост. Това е т. нар. „Обърнат фон” на марката 5 ст. „Царска поща” от 1881 г., известна като един от най-големите куриози.
Филателистите ще могат да се снабдят с нови издания в ограничени тиражи, които ще бъдат валидирани по време на „Булколекто“: „Изчезнали видове животни”, „Нестинарство“, „Бележити творци – Тинторето, Шарл Гуно, Майн Рид, Ингмар Бергман”. Посетителите ще разгледат колекции от монети, медали, ордени, плакати, снимки и други предмети с антикварна стойност.
Любителите на кучета ще имат възможност да видят елитни представители на над 30 породи, които ще участват в международните киноложки изложби и финалите за Световната киноложка купа на 20 и 21 октомври. По традиция те са съпроводени от демонстрации по аджилити, послушание и фризби-фристайл, забавни конкурси за най-добра развъдна двойка, най-добър развъдник, дете и куче, млад хендлер.
За първи път паралелно с есенните изложби ще се проведе и култовото събитие за американски автомобили и мотоциклети „Ride'N'Roll American Heritage in Bulgaria“. То ще включва легендарни модели от 1926 г. до наши дни плюс типична американска кухня, рок концерт, игри за малки и големи с много награди, лазерно шоу и още изненади. Впечатляващото изложение ще бъде на 20 и 21 октомври.
Почитателите на спорта ще преживеят часове, наситени с адреналин, край ринга на Световното първенство по савате за мъже и жени. Надпреварата по френски бокс ще е от 18 до 20 октомври заедно с турнири по бой с пръчки. Така Международен панаир Пловдив ще предостави много забавления на хора от всички възрасти и с разнообразни интереси, а също – възможности за бизнес в различни сектори, в дните от 17 до 21 октомври 2018 година.

LGarden

Main Menu