Уникално подово отопление демонстрират на Международния технически панаир

10 Сеп 2019 11:55

Уникално подово отопление, изпитано в най-студените райони на планетата, ще демонстрира фирма участник в Международния технически панаир в Пловдив. Изделието е първото в света с максимален клас на защита. То загрява плочи с дебелина до 30 сантиметра и ги превръща в акумулатор, който излъчва топлина в продължение на 6 часа, без да харчи ток. Може да се използва както в дома, така и за обезледяване на пътища и стадиони.

Триизмерно лазерно сканиране на сгради също е сред новостите на ЕСЕН 2019. Върховата технология се използва за съставянето на подробна и прецизна информация за стари здания, паметници на културата, археологически находки. Получените данни са основа на проектите за реставрация и реконструкция. Посетителите могат да видят как се прилага на практика 3D лазерното сканиране на семинар с участието на специалисти от Германия и Швейцария, който ще се състои на 23 и 27 септември.

И ако тази технология допринася за обновяването на сградите, комфортът в тях значително се повишава с новото поколение сандвич панели за изолация, които ще представи българска компания. Използваните в тях материали и конструкцията подобряват топло- и звукоизолацията, устойчивостта на пожари и енергийната ефективност.
Предлагат се и други иновативни изолационни системи, обединяващи плюсовете на традиционното строителство с предимствата на съвременните технологии. Най-модерните решения са подходящи за нискоенергийни и пасивни сгради, твърдят експерти. Сред новостите са и предварително изолирани тръби, които се използват в бита за вътрешно разпределение на топла и студена вода, в индустрията и инфраструктурата.

Улеснение при ремонта създава нов вид мазилка, която може да се нанесе върху стара настилка, например плочки в банята или паркет на пода. Тя се предлага в 1000 цвята.
За дома е предназначен и апарат за пречистване на въздуха в затворени помещения, който унищожава плесен, бактерии, вируси, алергени само с топлина, не отделя вредни емисии и е много икономичен.
Мобилна биосауна с джакузи, произвеждана в Япония, също е сред атрактивните експонати. Вносителите ще демонстрират нейните качества с действащ модел.

Близо 700 фирми ще представят модерни технологии, продукти и услуги за индустрията и дома по време на Международния технически панаир от 23 до 28 септември. В рамките на пет специализирани изложби може да се видят новости от автомобилната индустрия, транспорта, автосервизното оборудване, строителството, електротехниката, електрониката, машиностроенето, роботиката, автоматизацията, информационните и дигиталните технологии, екологията, енергетиката, химическата промишленост и водния сектор. Очаква се над 30 000 посетители специалисти от България и Европа да се включат в най-значимата технологична среща на Балканите, която ще се проведе в Международен панаир Пловдив.

Main Menu