eBay стартира глобална програма за бизнес развитие в България

25 Сеп 2019 15:01

Програмата Export Revival в Пловдив ще помогне на български малки и средни предприятия да увеличат износа си по целия свят
• eBay стартира програма в помощ на МСП за увеличаване на износа чрез онлайн продажби.
• България е първата държава от Източна Европа, която се присъединява към специализираната програма Export Revival
• Проектът е подкрепен от Министерство на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и Община Пловдив.
• В края на проекта 50 активни фирми от Пловдивския регион ще увеличат износа си, като се възползват от възможностите на онлайн продажбите.
• Пловдив е един от 11-те града в целия свят участващи в програмата
Пловдив, 27 септември 2019 г. – eBay стартира в гр. Пловдив, програмата Export Revivial за обучение на малки и средни предприятия, за да им помогне да увеличат своя износ, като максимално се възползват от възможностите на онлайн търговията. Обученията се организират с подкрепата на Министерство на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Община Пловдив.
България е първата държава от Източна Европа, която се включва в специализираната програма, благодарение на която петдесет активни български компании ще получат възможност да подобрят интернет продажбите си и да засилят износа на готова продукция към милиони купувачи от целия свят. Обучителните сесии, водени от експерти от eBay, ще се провеждат в гр. Пловдив, който е един от най-бързо развиващите се нови индустриални центрове в страната.
Иновативната програма Export Revival помага на местните собственици на фирми да продават своите уникални продукти на световния пазар, като същевременно укрепват връзките в местната бизнес общност. Export Revival е част от глобалната инициатива на eBay Retail Revival, която вече се проведе в над 10 града от САЩ, Великобритания, Германия, Канада, Ирландия, Израел и Русия, което даде началото на успешни международни продажби за стотици фирми.
Участниците в едномесечната програма - малки и средни предприятия от района на Пловдив ще се възползват от менторски насоки при активна работа в малки групи, за да се обърне индивидуално внимание на нуждите и особеностите на всяка компания. Избраните компании са от различни сектори, от производители на дизайнерски облекла, играчки за деца и артикули за дома и домашните любимци до фитнес оборудване, авточасти и специализирани машини. Курсът ще включва майсторски класове по основи на продажбите, логистика, маркетингови похвати, инструменти за популяризиране на стоките и други.
В края на обучението всяка от компаниите участнички ще има работещ онлайн магазин, достъпен до 182 милиона клиенти на eBay от целия свят, отговарящ на най-съвременните изисквания, за удобство функционалност и достъпност. Всички продукти от 50те участващи в програмата компании ще бъдат представени на специално разработена страница на платформата eBay и ще включват и видео представяния на някои от търговците. Във всички градове, където инициативата е проведена, се отбелязва икономическо оживление и засилване на износа на местно произведени продукти. Инициативата се осъществява съвместно със структури на централно и местно ниво и бизнес лидери, за да насърчи предприемачеството и да стимулира икономическия растеж.

Събитието ще се проведе на 27 септември, петък, от 10:00ч. в Гранд хотел Пловдив.

***
За еBay:
eBay Inc. (NASDAQ: EBAY) е глобален лидер в онлайн търговията и управлението на платформи, като Marketplace, StubHub и Classifieds. Ние свързваме милиони търговци и купувачи по целия свят, като създаваме възможност за всеки, чрез платформи за онлайн търговия. Основана през 1995 г. в Сан Хосе, Калифорния, eBay е една от водещите в света и най-оживена пазарна платформа, на която всеки може да открие уникални продукти и ценови предложения. През 2018, търговците в eBay регистрираха 95 милиарда долара оборот. Повече информация за компанията и портфолиото й от глобални търговски марки посетете www.ebayinc.com.

 

Main Menu