Арестуваха двама за агресия към полицаи

09 Авг 2018 12:10

Двама жители на Пловдив са задържани за проявена агресия към полицейски служители вчера. Около 18.30 часа екип на Четвърто РУ реагирал на сигнал от тел. 112 за буйстващ обитател в жилищна сграда на ул. „Дон“. На адреса бил заварен 58-годишен мъж във видимо нетрезво състояние.

Въоръжен с лозарска ножица и нож той отправял закани за саморазправа към свой съсед, по чиято входна врата бил нанесъл материални щети. При задържането му пловдивчанинът оказал яростна съпротива, а непристойното му поведение продължило и в сградата на районното управление, където е задържан за едно денонощие.

По време на случилото се няма пострадали. След съгласуване с прокуратурата, срещу извършителя е образувано бързо производство по чл. 325, ал.1 от НК.

Четири часа по-късно подобни действия били предприети в Първо РУ спрямо 40-годишен криминално проявен мъж от Пловдив. На ул. „Николай Коперник“ той нарушил обществения ред и се държал грубо с пристигналите униформени служители, отказвайки да изпълни разпорежданията им.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu