Арест за Георги Доков, който пиян уби 16-годишен велосипедист

11 Сеп 2018 13:05

 

Пловдивският апелативен съд отмени определението на Пазарджишкия окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение парична гаранция от 10 000 лева спрямо Георги Доков обвинен в предизвикване на катастрофа след употреба на алкохол при, която загина 16-годишно момче и му наложи мярка „задържане под стража“. Апелативните магистрати прецениха, че от събраните по делото до този момент доказателства може да се направи обосновано подозрение, че Г.Д. е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прие, че при друга по-лека мярка за неотклонение има опасност той да извърши престъпление, защото отново може да употреби алкохол и да кара автомобил.
Обвиняемият беше задържан в съдебната зала веднага след произнасяне на определението на Апелативния съд, което е окончателно и влиза в сила веднага.
Г.Д. е обвинен в това, че на 30.08.2018 г. около 20.30 ч. на общински път, пътен участък между с. Сарая и с. Ивайло, при управление на МПС – лек автомобил „Опел Астра“ , негова собственост, след като е нарушил правилата за движение /чл. 20, ал. 1 от ЗДвП/ по непредпазливост, в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта си 1.58 на хиляди, установено по надлежния ред с техническо средство алкотест с дрегер, е причинил смъртта на 16-годишен велосипедист от с. Ивайло.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu