Осъдиха на доживотен затвор полицая, който уби родителите си в Пловдив

28 Сеп 2018 17:42

Окръжен съд – Пловдив осъди на доживотен затвор В. К. Той е признат за виновен в това, че на 15 май 2016 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил повече от едно лице – майка си Б. К. и баща си Цв. К., като убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел, престъпление, квалифицирано по чл. 116 ал.1 т.3 пр.1 и пр.2, т.4 пр.3, т.6 пр.3 т.7 и т. 9 вр. чл. 115 от НК.
Наказанието подсъдимият ще трябва да изтърпи при първоначален специален режим. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 17 май 2016 г.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Според обвинението през месец май 2016 г. подсъдимият В. К. разбрал, че окончателно изгубил дело за имот, собственост на неговите родители. Решил да ги умъртви и придобие имота по наследство. На 15.05.2016 г. се отправил към дома на пострадалите. Носел със себе си зареден пистолет. Наблюдавал известно време поведението на родителите си и отвън през прозореца прострелял с два изстрела майка си Б. К. След това с щанга счупил стъклото на входната врата. С трети изстрел прострелял в главата баща си Цв. К. Влязъл в жилището и стрелял още няколко пъти в телата на родителите си и напуснал имота.

 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu