Прокуратурата започна разследване на пожар в УМБАЛ Св.Георги /снимки+видео/

04 Окт 2018 15:13
Прокуратурата започна разследване на пожар в УМБАЛ Св.Георги Прокуратурата започна разследване на пожар в УМБАЛ Св.Георги

 

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, образувано във връзка с възникнал пожар в помещение в Клиниката по урология в УМБАЛ „Св. Георги“- гр. Пловдив, за който е бил подаден сигнал, около 3 часа, на 4 октомври 2018 г. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, предстои изготвяне на експертизи, включително пожаротехническа експертиза, и др., за изясняване причината за пожара. Срокът на приключване на разследването е двумесечен.

 

Междувременно проф. Ангел Учиков от Клиниката по урология разказа, че е горяла учебна зала на етажа. Стаята е унищожена изцяло. От PVC дограмата коридорът в клиниката е опушен и е черен. Вечерта в клиниката е имало 52 пациенти, който веднага са били свалени на първия етаж. Няколко от тях са били изкарани с леглата, защото им е правена скорошна операция. Няма нито един пациент, който да е пострадал от пожара. Огнените стихии са били гасени първо от младия лекар Тодор Горанов, след това са дошли служители от други етажи на болницата да спрат разпространението на пламъците.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu