Оставиха под домашен арест 75 годишния мъж от Раковски, който се опита да убие съсед

11 Окт 2018 13:23


 

 

 

Пловдивският апелативен съд не уважи протеста на прокуратурата и остави в сила мярката за неотклонение „домашен арест“ , взета от Окръжния съд спрямо 75-годишния С.Г. от Раковски.
Срещу него е повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство на негов съгражданин, станало на 2 октомври 2018 г. /престъпление по чл. 115 във връзка с чл. 18 ал.1 от Наказателния кодекс/, за което законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.
Според съда, от приложените доказателства може да се направи обосновано предположение, че С. Г. е извършил престъплението, в което е обвинен.
Обвиняемият, който е в напреднала възраст, до настоящия момент не е осъждан. Има добри характеристични данни.
Освен това здравословното му състояние е влошено в значителна степен, тъй като той има тежки сърдечни и белодробни заболявания.
Съдът прие, че съществува конкретна опасност С.Г. да извърши престъпление спрямо пострадалия, но прецени, че тази опасност не е интензивна до степен да обоснове задържане под стража, доколкото обвиняемият е демонстрирал искрено разкаяние след деянието, а и посегателството е било провокирано от предходно предизвикателно поведение на пострадалия. Така че споменатата опасност би могла успешно да се отстрани посредством мярката за неотклонение „домашен арест“.
Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu