Прокуратура наблюдава досъдебно производство за умишлено убийство

28 Дек 2018 18:57

 

Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за умишлено убийство – престъпление по чл. 115 ал. 1 във вр. чл. 20 ал. 2 във вр ал.1 от Наказателния кодекс.

На 27 декември 2018 г., е бил подаден сигнал на тел. 112, че в къща в гр. Пловдив, е починал П.С., на 63 г. След проведени бързи оперативно-издирвателни мероприятия от полицейски служители на ОД на МВР-Пловдив, под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, е установено, че П.С. бил в къщата заедно с 38-годишната Е.А. и С.С., на 20 г. Между тях възникнал битов скандал, след употреба на алкохол, след което Е.А. и С.С. нанесли множество удари с нож и стъклена чаша спрямо П.С. Той е починал в резултат на наранявания в областта на шията. Е.А. и С.С. са били задържани от полицията при опит да напуснат град Пловдив.

Днес, 28 декември 2018 г., предстои те да бъдат привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 115 ал. 1 във вр. чл. 20 ал. 2 във вр ал.1 от Наказателния кодекс, като в зависимост от резултатите от назначените експертизи ще се преценява и за по-тежка квалификация по повдигнатото обвинение. Двамата ще бъдат задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, който ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Камилски дол

Main Menu