Печат на тази страница

ВКС отказа да намали присъдата на мъжа пребил до смърт приятелката си в банята

10 Ян 2019 14:40

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което е потвърдена присъда от 13 години и 4 месеца лишаване от свобода спрямо Т. Т. Той е признат за виновен в убийството на приятелката му М.Т., което е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост.
На 30.01.2017 г. в жилището си в Пловдив след употреба на алкохол Таньо Т. съблякъл М.Т. гола и я пребил до смърт в банята. След това продължил да пие. Час и половина по – късно звъннал на телефон 112 и съобщил за случилото се. Пристигналите лекари от „Спешна помощ“ само констатирали смъртта на жената.
Според апелативните магистрати правилно в присъдата е определено наказание от 20 години лишаване от свобода, което съдът е намалил с една трета на 13 години и 4 месеца затвор, заради признанието на подсъдимия и проведеното съкратено съдебно следствие. Отчетено е и обстоятелството, че до сега Таньо Т. е съден седем пъти.
На майката и сина на пострадалата са присъдени по 100 000 лева, представляващи обезщетение за претърпените болки и страдания.
Присъдата е влязла в сила.

Main Menu