Наркодилърите от Столипиново остават в ареста /снимки/

01 Фев 2019 16:05

Трима от арестуваните по време на акцията срещу наркоразпространените в Столипиново остават в ареста. Това реши Пловдивският окръжен съд. Мъжете са 40, 43 и 51 години и са привлечени като обвиняеми за държане на половин килограм хероин.Спрямо всеки от тримата е повдигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление. Те са привлечени като обвиняеми за държане на 483,32 грама хероин - престъпление по чл. 354а, ал.1 пр.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК, като спрямо Г. К. е повдигнато обвинение за извършване на деянието при условията на опасен рецидив.
Макар разследването да е в начален етап, от доказателствата по делото според съда може да се направи обосновано предположение, че Р. Й., В. Я. и Г. К. са извършили престъплението, в което са обвинени. Съдът прие за несъстоятелна версията на обвиняемия В. Я., че същият е транспортирал билки, а не наркотични вещества. Самият той е признал пред полицейски служител, че държи в автомобила забранени от закона вещества.
Съдът прие, че липсва опасност всеки от тримата да се укрие, но съществува реална опасност да извършат престъпление при мярка, различна от задържане под стража. Съдът отчете предходните осъждания на Р. Й. и Г. К., а по отношение на В. Я. – водещата му роля по транспортиране на наркотичните вещества, които са в голямо количество и на висока стойност.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд на 7.02.2019 г. от 10.00 часа.

Припомням, че акцията в сряда вечерта предизвика струпване на хора не само в пловдивския квартал, но и в Асеновград.
От ВМРО определиха като подбудител и организатор на безредиците общинския съветник Айри Мурад и сигнализираха ДАНС за антидържавна дейност и разпространение на радикален ислям.

 

Main Menu