Д-р Димитров много притеснен след повдигнатото обвинение за умишлено убийство на Жоро Плъха

05 Фев 2019 18:49

Д-р Иван Димитров, когото вчера прокуратурата попари с обвинение за умишлено убийство на циганина Жоро Джевизов-Плъха, е много притеснен и потресен. Отдавна лекарят, който след престой в ареста беше освободен с по-лека мярка, ходи на работа в Окръжна болница. Живее в къщата си в Пловдив заедно със семейството си. И колегите му, и приятелите му избягват темата за убийството, тъй като медикът не искал да коментира тази тема. От вчера обаче бил изключително притеснен, след като се сдоби с обвинението за умишлено убийство.

Второто обвинение е за притежание на незаконно оръжие, с което е прострелял Плъха. Д-р Димитров продължава да е все така обичан и уважаван и от пациентите си, и от приятелите си, разказаха за БЛИЦ негови близки. Всички обаче са на нокти, тъй като обвинението за умишлено убийство законът предвижда реален затвор. Юристи коментират, че въпреки чистото съдебно минало на подсъдимия, има реална опасност да лежи зад решетките. За разлика от роднините на топ крадеца Жоро Плъха, които беснеят, че лекарят е на свобода, близките на д-р Димитров и не само те, отново скочиха в защита на обвиняемия.

В социалните мрежи под вчерашните новини за обвинението има множество коментари: „Свобода за д-р Димитров“ и други. БЛИЦ припомня, че през лятото на миналата година Плъха, който е известен домови крадец в Пловдив, влязъл в гаража на лекаря. Той видял открехнатата врата на помещението, взел незаконния си пистолет и слязъл долу. Плъха го нацелил с нож, тръгнал да бяга, докторът стрелял. Престъпникът изчезнал, на сутринта бил намерен мъртъв близо до кола в района. Д-р Димитров се опита да прикрие престъплението, но беше разкрит и обвинен. Когато го прибраха в ареста, хиляди се вдигнаха на протест да искат свободата му. Повечето хора и в момента са на негова страна.

 

Main Menu