Окончателен арест за трима роми от Куклен

09 Май 2019 19:21

Пловдивският окръжен съд остави в ареста трима от ромите, които бяха задържани след пиянския скандал от Великден в Куклен.

 

Срещу братята Румен и Васко Карагьозови - на по 22 и 25 години и третият им съучастник - Исус Атанасов на 21 години, са повдигнати обвинения за хулиганство, за нанасяне на лека телесна повреда на полицай, както за и унищожаване на предно и задно стъкло на патрулка.

 

Както Дарик вече ви информира, срещу пет души от първоначално задържаните 7, бяха повдигнати обвинения и те останаха зад решетките за 72 часа с постановление на районния прокурор на града. Двама от тях - жена на 40 години и 16-годишно момче са освободени: ромката с мярка подписка, а непълнолетният младеж - при родителите си.

 

На 28 април група от около 20-на пияни роми нахлухват в къщата на семейство в Куклен, след като им е направена забележка да намалят музиката. При пристигането на органите реда компанията напада полицаите, а едната от патрулките е потрошена с камъни.

 

По време на предишното съдебно заседание стана ясно, че адвокатите на тримата задържани ще пуснат жалба до МВР, заради "проявен полицейски произвол". Самите арестувани отричат обвиненията срещу тях.

Решението на магистратите от Окръжния съд в Пловдив не подлежи на обжалване.

Main Menu