Съдът остави в ареста кипърския бизнесмен, който уби крадец

16 Май 2019 15:34


 
Окръжен съд – Пловдив взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо кипърския гражданин Д. П. Съдът прие, че разследването по делото е в съвсем ранен етап и тепърва ще се изясняват важни въпроси за механизма на извършването му. Към момента са налице данни, че обвиняемият Д. П. е нарушил правилата за движение и умишлено е умъртвил П. Г. От автотехническата експертиза и фотосите на местопрестъплението става ясно, че ударът между товарния автомобил, управляван от обвиняемия Д. П., и пострадалия П. Г. е настъпил в предната част на автомобила. Освен това има данни и за втори удар на местопроизшествието, при който е пострадал свидетеля А. Г.
Съдът счита, че е налице обосновано предположение за авторството на Д. П. на престъплението, в което е обвинен. Повдигнато му е обвинение за това, че на 11/12 май 2019 г., в землището на с. Болярино, област Пловдив, местност Крушака, при управление на товарен автомобил, марка „Форд“, модел „Рейнджър“, нарушил правилата за движение по пътищата и е допуснал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на 30-годишния П.Г. – престъпление по чл. 342 ал. 3 буква „В“ във вр. чл. 343 ал.1 от Наказателния кодекс. За това престъпление НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.
Действително са налице данни за трайна уседналост на обвиняемия Д. П., той развива стопанска дейност, предоставя работни места и съществува нисък интензитет от опасност да се укрие. Съдът счита, че при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност от извършване на престъпление.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд на 23-и май 2019 г. от 10.00 часа.

 

Main Menu