Печат на тази страница

Оставиха в ареста лихваря, който е дал 6 млн лв на 240 души

18 Юли 2019 13:05

 


Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд - Пловдив, с което за В. П. е взета мярка за неотклонение „задържане под стажа“.
Срещу него са повдигнати обвинения за извършване на две престъпления. Едното от тях е за лихварство за това, че е предоставил парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица, срещу уговорена лихва, като от тази дейност е получил доходи в размер на 1 000 000 лева. Със спечелените пари е закупил движимо и недвижимо имущество в различни градове на Южна България и с това е осъществил друго престъпление - пране на пари.
Апелативните магистрати споделиха мотивите на Окръжния съд, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършването на двете инкриминирани деяния, за които е обвинен, като те се наказват с лишаване от свобода.
Съдът прие , че действително няма опасност В. П. да се укрие, но има риск, при по-лека мярка за неотклонение, да повлияе на свидетели и по този начин да извърши друго престъпление.
Определението на Апелативния съд е окончателно.

Main Menu