Печат на тази страница

Задържаха трима души за разпространение на дрога

20 Авг 2019 13:53

Специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението и употребата на наркотици бе проведена вчера от служители на отдел “Криминална полиция” и сектор “Специализирани полицейски сили” в Пловдив. Процесуално-следствените действия са осъществени на територията на квартал “Столипиново”, под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив. В хода на акцията, на адрес на ул. “Възход”, в момент на сделка между наркоразпространители, били заловени 37-годишната обитателка на жилището и двама мъже на 24 и 48 години. От тях разследващите иззели общо 257,6 грама хероин, кокаин и електронна везна със следи от същия наркотик, мобилни телефони.
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал.1 от НК, което се наблюдава от Окръжна прокуратура-Пловдив.
Тримата са били задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Впоследствие са им повдигнати обвинения и с постановление на наблюдаващия прокурор са задържани за срок от 72 часа. Криминалисти продължават работата по документиране на престъпната дейност на извършителите под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Main Menu