Обвиниха бащата на 19-годишния, причинил катастрофата в Пловдив

30 Сеп 2019 18:33

Повдигнаха обвинение на бащата на 19-годишния шофьор, причинил катастрофа, при която загинаха две момчета на 16 и на 19 години в Пловдив, съобщава БНР.

Припомняме, тежкият пътен инцидент стана вчера, а след като беше установено, че шофьорът е бил зад волана без книжка, неговият баща беше задържан. Според първоначалните данни автомобилът се е движил със 100 км/ч, когато се е забил в електрически стълб. При удара загина 19-годишен младеж, а часове по-късно в река Марица беше открит трупа на второ момче, което е излетяло от колата при удара.

 

Според разследващите бащата на двамата близнаци съзнателно е дал ключовете за автомобила си на момчетата, въпреки че е съзнавал, че нито един от четиримата в колата няма право да шофира. Той е задържан за 72 часа.

Окръжният прокурор Румен Попов обясни, че при такива случаи собственикът на автомобила е еднакво отговорен като самия шофьор, причинил катастрофата.

По информация на директора на пловдивската полиция вечерта, в която е станал инцидентът, момчетата били на сватба, след което решили да се поразходят с автомобил из града.

До края на деня трябва да станат ясни резултатите от пробите им за алкохол и наркотици. Назначени са общо осем експертизи.

Main Menu