Коледен благотворителен базар в Съдебната палата

13 Дек 2019 12:42

 

Коледен благотворителен базар с ръчно изработени сувенири от децата в Комплекса за социални услуги „Княгиня Мария-Луиза“ се проведе в два поредни дни в сградата на Съдебната палата в Пловдив. Инициативата е на Апелативния, Окръжния и Районния съд – Пловдив и се превърна в традиция преди всяка Коледа.
На учениците беше предоставена възможността да подредят във фоайето на четвъртия етаж на Съдебната палата изработените от тях предмети. „Благодаря на съда, че ни подават ръка, защото без тяхната помощ няма как да се види какво изработват децата в продължение на близо девет месеца в три работилници в Комплекса“, каза г-жа Дарина Кукева – директор на Комплекса за социални услуги „Княгиня Мария-Луиза“. Коледните венци, свещници, картички, украшения за елха и играчки са изработени от деца на възраст от 7 до 18 години в арт ателието, дърводелската работилница, както и по проект „Учим се да плетем“, а картичките са направени съвместно с ученици от ОУ „Кочо Честеменски“.
Коледните украшения бяха изкупени от магистратите и съдебните служители. Събраните средства от благотворителния базар ще отидат за организиране на летен лагер на децата от Комплекса за социални услуги „Княгиня Мария-Луиза“.
Подобни инициативи не се провеждат за първи път в Съдебната палата. Със събраните средства от благотворителния базар през 2017 г. бе довършена мултифункционална спортна площадка в Комплекса, през 2018 г. бе изградена нова детска площадка с люлки и катерушки за най-малките възпитаници, а миналата година бяха организирани летни лагери за децата.

Main Menu