Осъдиха ученик и студентка за шофиране на автомобил след употреба на наркотици

02 Мар 2020 11:34

 

 

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден В.С., на 18 г., ученик, за това, че на 16 октомври 2019 г., в гр. Пловдив, е управлявал лек автомобил, марка „Сузуки Суифт“, след употреба на наркотични вещества – марихуана, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б ал. 3 от Наказателния кодекс. По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен със – Пловдив, на В.С. му е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 3 години, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 10 месеца. Определението на съда е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

По споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив, на 19-годишната Й.И., студентка, й е наложено наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 3 години, както и лишаване от право да управлява автомобил за срок от 10 месеца, за това, че на 29 октомври 2019 г., в гр. Пловдив, е управлявала автомобил „Алфа Ромео“, след употреба на наркотични вещества – амфетамин, установено по надлежния ред - престъпление по чл. 343б ал.3 от Наказателния кодекс. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден и З.К., на 32 г., работещ, за това, че на 21 януари 2020 г., в с. Труд, обл. Пловдив, е управлявал моторно превозно средство, лек автомобил, марка „Мерцедес“ , след употреба на наркотични вещества – опиати, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б ал. 3 от Наказателния кодекс, По споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Пловдив, на З.К. му е наложено наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, както и лишаване от право да управлява автомобил за срок от 2 години. Определението на съда е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.

Mr. Bricolage
LGarden

Main Menu