Печат на тази страница

Обвиниха 6-ма участници в престъпна схема в Пловдив

06 Мар 2020 19:45

Обвиниха 6-ма участници в престъпна схема за продажба на фалшиви документи, компютри, флашпамети, техника и материали за предпечатна подготовка и за изработване на фалшификатите, както и други доказателства за престъпната дейност.

Те са обвинени след спецакция на ГДБОП В Пловдив, която се проведе вчера.

Според първоначалните данни групата е действала на територията на област Пловдив от началото на 2019 г. Изработвала е и продавала фалшификати на български граждани. Част от участниците се занимавали с изработването, а други изпълнявали ролята на посредници - издирвали купувачи. Получените средства били разпределяни между членовете на групата.

 

След 24-часовото им задържане, Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 6 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел изработване и разпространение на неистински български лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки, дипломи за завършено образование и други официални документи.

С постановления на разследващите за всеки от тях е определена мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 10 000 лева./news.bg

Main Menu