Печат на тази страница

25-годишен мъж остава в арестаза разпространение на амфетамин на стойност 121 440 лева и марихуана

10 Мар 2020 14:39

 

 

По искане на Окръжна прокуратура – Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Б., на 25 г., привлечен като обвиняем за това, че на 6 март 2020 г., в гр. Пловдив, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин с нетно тегло 4,048 кг на стойност 121 440 лева и марихуана, като наркотичните вещества са в особено големи размери – престъпление по чл. 354а ал.2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс,

както и за това, че на 6 март 2020 г., в гр. Пловдив, е запалил имущество със значителна стойност – гаражно помещение, намиращо се в приземната част на четириетажна жилищна сграда – престъпление по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият В.Б. е задържан в гр. Пловдив, на 6 март 2020 г., при Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив за противодействие на държането и разпространението на наркотични вещества. Когато разбрал, че към гаража, в който се намирал, се отправят полицейски екипи, той се заключил и запалили няколко автомобилни гуми, целейки да унищожи наркотичните вещества, с което предизвикал пожар в помещението.

Определението на Окръжен съд – Пловдив подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Main Menu