47-годишен мъж е задържан за повреждане на три банкомата в район „Южен“

30 Апр 2020 15:41

 

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за противозаконно повреждане на чужди движими вещи – престъпление по чл. 216 ал.1 вр. чл. 26 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 16 април 2020 г., в гр. Пловдив, на територията на район „Южен“, са били повредени три банкомата, собственост на три различни банки. По случая е било образувано досъдебно производство, като за кратък срок от време служители на отдел „Криминална полиция“ на ОД на МВР-Пловдив и на Първо РУ на МВР – Пловдив, са разкрили и установили извършителя на деянието – П.П., на 47 г. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. До момента е установено, че на горепосочената дата, в първите часове на денонощието, П.П. е увредил дисплеите, корпусите и клавиатурите на банкоматите, като ги е удрял с чук. Кражба на парични средства от устройствата не е извършена.

По досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия. Предстои П.П. да бъде привлечен като обвиняем по чл. 216 ал. 1 вр. чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс – за противозаконно повреждане на чужди движими вещи и да бъде разпитан в това му качество.

Main Menu