Петима в затвора за кражби в област Пловдив

08 Май 2020 12:05

По искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петима мъже за кражби от къщи и магазин

По искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г., на 19 г., В.А., на 29 г., А.М., на 19 г., В.И., на 17 г., и М.П., на 19 г., привлечени като обвиняеми, за това, че в периода от 6 януари 2020 г. до 23 януари 2020 г., в с. Костиево, с. Малък Чардак, с. Строево, обл. Пловдив и в гр. Съединение, обл. Пловдив, извършили четири кражби и противозаконно влезли в чуждо жилище – престъпления по чл. 195 ал. 1 т.3,4,5 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс и по чл. 170 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, като за А.М. деянието е извършено при условията на опасен рецидив, а за В.А. при условията на повторност.

По делото е установено, че петимата обвиняеми, след предварителен сговор, извършили кражби от къщи в с. Костиево, с. Малък Чардак и с. Строево и от магазин от гр. Съединение. Те отнели електрически помпи за вода, електрожени, разклонители, печка, кабели и др. вещи, а от магазина - 28 лева на монети и 30 кг пилешко месо. Петимата влизали в имотите в тъмната част на денонощието, като разбивали входни и вътрешни врати, докато собствениците отсъствали. Установено е, че на 18 януари 2020 г. обвиняемите влезли и в къща в гр. Съединение, където живеело възрастно семейство - мъж на 75 г. и жена на 71 г. Двамата спели на първия етаж на дома си. Обвиняемите разбили вратата на втория етаж и влезли в жилището. Възрастните хора се събудили от шума, а обвиняемите избягали от къщата и не успели да осъществят намеренията си да извършат кражба. Петимата са били задържани при специализирана полицейска операция от служители на РУ – Труд при ОД на МВР -Пловдив. По делото предстои да бъде привлечен като обвиняем и С.С., на 26 г., който е задържан в следствения арест по друго дело – за държане на акцизни стоки без бандерол – цигари.

Определението на Районен съд – Пловдив подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив.

 

 

Main Menu