Печат на тази страница

Полицията откри марихуана в дома на 74 годишна жена от с.Черноземен

16 Май 2020 16:28

Високорисковото наркотично вещество и стъклени съдове с различна вместимост,пълни със зелено- кафява течност, са открити в дома на възрастната жена при съвместна акция на служители на районното управление в Хисаря, икономическа полиция и агенцията за безопасност на храните. Проверките са във връзка с установяване на нарушители, извършващи нерегламентирана търговска дейност- производство на конопено масло.

В имота на жената са открити и иззети пликове с коноп, две машини за пресоване на семена, стъклени съдове със зелено- кафява течност, някои от които с надпис "конопено кюспе за мехлем".
Изготвената експертна справка показва, че откритото високорисково вещество е над килограм и половина суха марихуана и близо 3 кг прахообразно вещество. Съдържанието в останалите иззети обекти подлежи на допълнително изследване чрез назначаване на химическа експертиза. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл 354 Ал 3 т.1 от НК. Работата на разследващите продължава под наблюдение на прокуратурата.

Main Menu