Печат на тази страница

Повдигат обвинение на полицая, който намушкал фен на Локомотив

17 Юни 2020 14:51

На 12 юни наблюдаващият прокурор на Пловдив е съставил постановление за привличане в качеството на обвиняем спрямо А.Д., на 29 г., във връзка със събрани доказателства по досъдебно производство за това, че на 25.05.2020 г., в гр. Пловдив, по хулигански подбуди е причинил на К. К., на 17 г., лека телесна повреда, изразяваща се в порезна рана в областта на лицето и ръката, които са довели до разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК – престъпление по чл. 131 ал. 1, т. 12 вр. с чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив.

Предстои на А.Д. да му бъде предявено съставеното постановление за привличане на обвиняем и да се проведе разпит в това качество, като за целта се спазят предвидените срокове в Наказателно-процесуалния кодекс за организиране на неговата защита.

На 25 май 2020 г., пред заведение в гр. Пловдив, е възникнал скандал между две компании. В едната от тях били десетина привърженици на футболен отбор в града, а в другата граждани, сред които имало и двама полицейски служители. Постановлението за привличане към наказателна отговорност е спрямо единия от тях – А.Д. Полицейските служители не са били на работа и не изпълнявали служебни задължения. Първоначално между двете групи били разменени словесни реплики, които прераснали във физическа разправа. При скандала е пострадал К.К., на 17 г., който е бил в компанията на футболните привърженици. Установено е, че на К.К. е била причинена телесна повреда, изразяваща се в порезна рана в областта на лицето и ръката. Извършват се процесуално –следствени действия по досъдебното производство. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.

Main Menu