Печат на тази страница

Присъдата за катастрофа на разклона до Скутаре с четири жертви влезе в сила

29 Юни 2020 17:24

 

Присъдата на Окръжен съд – Пловдив за катастрофа на разклона до с. Скутаре с четири жертви, постановена по НОХД №2314/2019 г., влезе в сила. Апелативният съд прекрати производството по делото, след като подсъдимият А. О. оттегли жалбата, с която обжалваше присъдата, постановена от Окръжния съд.
На 10 февруари тази година Пловдивският окръжен съд осъди на 6 години и 8 месеца лишаване от свобода А. О., като го бе призна за виновен в извършване на катастрофа с четирима загинали. Делото беше разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Затова наказанието му бе намалено от 10 години лишаване от свобода с една трета.
Със същата присъда съдът лиши подсъдимия А. О. от право да управлява МПС за период от 7 години.
Подсъдимият А. О. беше признат за виновен в това, че на 27 март 2019 г. на път II-56, км 94+150 м, в района на разклона за с. Скутаре, в землището на община „Марица“, обл. Пловдив, при управляване на моторно превозно средство - лек автомобил марка БМВ, движейки се в посока юг – север нарушил правилата за движение по пътищата, като навлязъл и се движил в лентата за насрещно движение, без да извършва изпреварване или заобикаляне, като се движел със скорост от 109 км/ч, вследствие на което по непредпазливост причинил смърт на повече от едно лице, а именно на четири лица – престъпление по чл. 343 ал. 3 вр. ал.1 вр. чл. 342 ал. 1 от НК.

Main Menu