Директорът на пловдивската полиция инициира социално-отговорна кампания „Да пазим децата!“

27 Авг 2020 16:27

 


Няма нищо по-важно от това да запазим човешкия живот, а когато става въпрос за живота на децата, едва ли има някой човек - пътен полицай, родител, учител или техен близък, който да не мисли и да не носи в себе си чувството на отговорност към живота на най–уязвимите. През новата учебна 2020-2021г. ОДМВР Пловдив ще бъде ангажирана със сигурността на ученици и възпитаници на учебните заведения, разположени на прилежащата и територия. Още от 15 септември по улиците на града и областта ще бъде забелязано засилено присъствие на униформени служители и полицейски автомобили, разположени пред всяко учебно заведение. Правим това, за да пазим живота и здравето на децата. Ежедневно в сутрешните и следобедни пикови часове полицейски патрули ще бъдат разположени в близост до всяко училище и детска градина. Служителите ще подпомагат деца и родители, като съблюдават за недопускането на проблеми, свързани с безопасното придвижване и паркиране във времето, когато родители оставят или вземат от училище своите деца.
Ще продължат и полицейските проверки сред подрастващите, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества. През изминалата учебна година служители на районните управления на ОДМВР Пловдив реализираха множество акции, с които постигнаха ограничаване и неутрализиране на действия, свързани с разпространение и употреба на наркотици на и сред подрастващи.
В началото на учебната година униформени служители и психолози на пловдивската дирекция ще започнат разяснителна кампания в училищата, свързана с превенция сред подрастващите- за това как да се пазят на пътя и да се придвижват безопасно, къде могат да пресичат улицата, какво трябва да направят, след като се качат в автомобила, как да пътуват в градския транспорт и къде да пресекат, след като слязат от автобуса. Открити уроци по безопасно движение ще бъдат изнасяни от служители на сектор „Пътна полиция“ пред най- малките – възпитаниците на детски градини в областта.
Заедно с училищните психолози, представители на полицията ще беседват с децата за тормоза в училище и ще ги насърчават да споделят с родители и близки, като ще разясняват и в кои случаи е необходимо да бъде търсено съдействие от компетентните органи.
В часовете на класа и на родителски срещи по време на учебната година ще бъдат организирани тематични беседи, свързани с последиците от употребата на наркотични вещества. Полцията застава твърдо зад каузата, която засяга всички нас - Да накараме заедно подрастващите да кажат „НЕ!” на наркотиците.
От началото на септември и с приближаването на първия учебен ден се увеличава трафика в пловдивска област. Мерките, които ще се предприемат са насочени към поведението на всички участници в движението, както в градовете, така и в малките населени места. Ще се осъществява контрол и по второстепенните и общински пътища. Ще се използват максимално всички налични технически средства с цел контрол и превенция.
С акциите „Да пазим живота на децата“ „Антидрога в училище“ и засилени полицейски проверки на водачи, полицията под тепетата ще гарантира обществения ред и сигурността на територията на областта през учебната 2020-2021 г.

Main Menu