Печат на тази страница

Мокри и хлъзгави са пътищата в Пловдив и областта

26 Сеп 2020 15:01

 

Мокри и хлъзгави са настилките в Пловдив и голяма част от пътищата в областта. Времето навсякъде е облачно, а на много места все още превалява слаб дъжд. Видимостта е нормална, но органите на реда съветват водачите да бъдат внимателни.
От сутринта до следобяд са регистрирани 6 пътни инцидента в пловдивско, при които трима са леко пострадали.
На бул "Освобождение" и "Д.Ризов" в ЖК Тракия 45 годишен водач с Мерцедес е допуснал пътен инцидент, отнемайки предимството на Ауди , управлявано от 41 годишен пловдивчанин. В болница за преглед е транспортиран виновния водач, но екип на пътна полиция отработващ ПТП е установил, че водачът на аудито е употребил 0.53 промила алкохол. Две са произшествията на територията на ЖК "Тракия", а причините за тях отново са свързани с отнемане на предимство. Сериозно пострадали няма.
Интензивен е трафика около Международен панаир Пловдив, където в момента се провежда събор на БМВ. Екипи на полицията следят за нормалното протичане на движението по булевардите около входовете и изходите на изложбения център. Повлиян от адреналина, 20 годишен водач на БМВ с бургаска регистрация е предприел „дрифт” по бул "Цар Борис Трети Обединител" и започнал последователно преминаване от лента в лента. Младият мъж зад волана е ударил странично "Рено" с пловдивска регистрация. Леко пострадал е 48 годишен пътник в реното.
ОДМВР Пловдив призовава водачите да не шофират с превишена скорост и да не предприемат рискови маневри.

Свързани статии (по етикет)