Печат на тази страница

Прокуратурата предаде на съд 35-годишен мъж за грабеж на пари

06 Ное 2020 14:37

 

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.К., на 35 г., за това, че на 11.07.2020 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – мъжки портфейл , на стойност 10 лева и сумата от 120 лева, или всичко на обща стойност 130 лева, от владението на другиго – 55-годишен мъж, без неговото съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила – престъпление по чл. 199 ал.1 т.4 вр. чл. 198 ал.1 вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 11 юли 2020 г., в гр. Пловдив, пострадалият мъж се прибирал към 23 часа към дома си на бул. „България“. При преминаването си зад един от блоковете на съседна улица, той се спрял за кратко и през това време бил нападнат в гръб от обвиняемия С.К. Пострадалият бил ударен в областта на гърба, при което паднал на земята. През това време обвиняемият извадил от задния джоб на панталона му портфейл с намиращи се в него лична карта и 120 лева. На нападението станал свидетел друг минувач, който заедно с пострадалия отишли в Трето РУ – Пловдив и подали сигнал за инцидента. Малко по-късно С.К. е бил установен и задържан. Той е осъждан многократно.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Main Menu