Печат на тази страница

Осъдиха кмета на Калояново, шофирал след употреба на кокаин

12 Ное 2020 20:08

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив, е осъден кметът на Калояново на 39 г., за това, че на 10 ноември, е управлявал служебният си автомобил, след употреба на кокаин, съобщиха от обвинението.


По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Пловдив, на него е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3 години изпитателен срок, 400 лева глоба и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца.

Той е осъден по бързо производство на Районна прокуратура два дни след извършване на деянието. Определението на Районен съд-Пловдив е окончателно.


През 2016 година кметът на община Калояново заби автомобила си в маршрутна кола. Тогава той отказа да бъде тестван за алкохол и наркотици с оправданието, че приема хапчета за сърце.

Припомняме, че тогава се оказа, че Георгиев е управлявал с превишена скорост - 120 км/ч, при разрешени 90 км/ч, на пътя между село Труд и Пловдив. Инцидентът беше по негова вина.

Main Menu