Печат на тази страница

Престъпник се дави в река Марица, ченгетата го спасяват

22 Ное 2020 12:52

Малко след 23 часа снощи в Трето РУ в Пловдив бил получен сигнал, че по крайречния булевард на река Марица се чупят стъклата на автомобили, за да бъде извършена кражба от тях.

На място били изпратени два полицейски патрула, които установили в момент на кражба двама мъже. Униформените задържали 16-годишен младеж в момент на разбиване на странични стъкла на паркирана кола, а неговият съучастник - 26-годишен мъж, се опитал да избяга. Последвала гонка, като за да предотврати ареста си, мъжът скочил в река Марица, за да я преплува.

Попаднал в дълбока част от нея и започнал да се дави, но намесата на ченгетата предотвратила фаталния изход. Младият мъж бил изваден от коритото на реката и отведен в полицейски арест. От извършения оглед на автомобилите е установено, че са разбили странични стъкла на 4 превозни средства с марките- Киа, Фолксваген Шаран, Ауди и Рено. Акумулаторите на автомобилите били с демонтирани клеми, подготвени за сваляне, съобщи Блиц.

 

Задържаният мъж е от старозагорското село Гълъбово и е стар познайник на полицията. Справка в масивите на МВР показва, че има 10 криминалистични регистрации за извършени кражби. 16-годишното момче е от Пловдив, но към момента няма други криминални прояви.

Криминалисти от районното управление продължават своята работа по документиране на престъплението в хода на започнатото досъдебно производство.

Main Menu