Прокуратура разследва убийство на 87-годишен мъж

24 Фев 2021 12:56

 

Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия по наблюдавано досъдебно производство за умишлено убийство на 87-годишен мъж, извършено на 23.02.2021 г. в гр. Пловдив – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

На 23 февруари 2021 г., близък на пострадалия Г.М., на 87 г., направил няколко опита да се свърже по телефона с него. На позвъняванията отговарял синът му - А.М., на 53 г., който твърдял, че баща му не се чувствал добре. Това притеснило близкия на Г.М. и той посетил жилището в централната част на гр, Пловдив, в което бащата и сина живеели. Там заварил вратата отворена и открил 87-годишния пострадал мъж да лежи в безпомощно състояние, с видими наранявания, вкл. в областта на главата. Веднага бил подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски служители и екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Пострадалият бил откаран в лечебно заведение, където въпреки оказаната му медицинска помощ, починал. В резултат на проведените от служители на ОД на МВР – Пловдив незабавни оперативно – издирвателни мероприятия и действия по разследването, като евентуален извършител на престъплението е бил установен – 53-годишният А.М. Същата вечер той е настанен в Център за психично здраве в гр. Пловдив.

До момента са извършени огледи на местопроизшествие, приобщаване на веществени доказателства, разпити на свидетели. Назначени са съдебномедицински и психиатрична експертизи и др. Разследването по случая, вкл. за установяване на актуалното психическо състояние на сина на пострадалия, продължава.

Main Menu