Деветима мъже са задържани след сбиване в Шекер махала

06 Мар 2021 22:07

 

Около 21 часа на 5 март в Трето РУ е получен сигнал за сбиване на голяма група роми на улица "Кипарис" в град Пловдив. Местопроизшествието е посетено от униформени, които са установили, че отношение към случая имат девет лица. Случаят е докладван на Района прокуратура Пловдив, под чието ръководство са започнати същия броя преписки, а мъжете участвали в сбиването са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР, съставени са им и актове по УБДХ. На 6 март всички 9 задържани са конвоирани до Районен съд Пловдив, където са разгледани делата по УБДХ. Наказателните състави са наложили на нарушителите на обществения ред следните административни наказания:
33 годишен с инициали И. Г е задържан в структурно звено на МВР за срок от 3 денонощия. За същия срок в ареста ще бъде и 31 годишен с инициали К. С. За две денонощия в поделение на МВР ще бъде задържан 47 годишния С. А.
За срок от три денонощия са задържани още 39 годишния Б. С., 37 годишния Г. С , 36- годишния С. Г. и 54 годишния М. С. В структурно звено на МВР за 5 денонощия са задържани 26 годишния С. С. и 38 годишния Р. Г. Всички мъже са от Пловдив.

Main Menu