Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт спрямо 45-годишен мъж за убийство на баща и син

02 Апр 2021 15:27

 

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Й.Т., на 46 г., за това, че на 26.11.2019 г. в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил повече от едно лице – баща и син - В.Б., на 51 г. , и Х.Б., на 31 г. - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 115  от НК.
По делото е установено, че обвиняемият и двамата пострадали били роднини. Те имали бизнес отношения. Занимавали се с доставка, рециклиране и търговия с кафе машини. Обвиняемият Й.Т. притежавал законен пистолет „Макаров“. На 26 ноември 2019 г., в гр. Пловдив, между тях възникнал спор, понеже обвиняемият искал да вземе обща за фирмата кафе машина. Х.Б. не бил съгласен. Последвал физически сблъсък между тримата, след което Й.Т. прострелял с пет куршума бащата и сина.
По делото са разпитани свидетели, иззети са били веществени доказателства, изготвени са били множество експертизи. Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза сочи, че смъртта на Х.Б. е настъпила от остра кръвозагуба, след като е бил прострелян три пъти, а на баща му В.Б., който е бил прострелян два пъти, от нараняване в областта на врата.     
Обвиняемият Й.Т. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора.
Предвиденото наказание от закона, за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Main Menu