Печат на тази страница

Шест души са с обвинения за градския транспорт

22 Окт 2021 14:04

Шестима души са с повдигнати обвинения след акция в Пловдив, при която беше разкрита измама за над 30 млн.лв.

Това обяви комисар Славчо Алексиев - началник на „Икономическа полиция”. В разследването са участвали екипи на ДАНС.

Повече от година ежедневно събирахме информация, която беше оценена от прокуратурата като годна. Вчера бяха повдигнати обвинения на шест лица, като две от тях са на управители на дружества, които се занимават с транспортна дейност, част от градския транспорт, а четири са от общинските администрации на Пловдив и Асеновград”, каза той.

 

Взети са им мерки за неотклонение. Работата по случая продължава”, добави той.

Повдигнати са обвинения на 6-има души – на двамата собственици на транспортни фирми - Веселин Дошков на „Хеброс бус“ и Иван Чолаков на „Автотранс Чолаков“, както и на 4-ма общински служители от Пловдив и Асеновград. Това са началникът на Общинското транспортно предприятие Пламен Вълков, неговият предшественик Борислав Кръстев, на главната счетоводителка на предприятието Лидия Пастърмаджиева и на Александър Бебев - началник на организацията на движението в транспорта в Асеновгард.

Дружествата са подавали отчетни документи до общините за изплащане на суми за подпомагане на транспорта, като са декларирали, че работят на загуба през последните 5 години, като в пътните листове надписвали пробега на автобусите.

Собствениците на транспортни фирми са с обвинения за документни измами в големи размери, а общинските служители – за длъжностни престъпления, тъй като не са осъществили контрол върху данните, подадени от транспортните фирми.

Размерът на измамата надхвърля 30 млн. лева.

Main Menu