Прокуратурата предаде на съд обвиняем за серия от кражби от автомобили и помещения

14 Дек 2021 13:07

 

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.М., на 16 г. Той е предаден на съд за това, че за периода от 31.01.2020  г. до 20.01.2021 г., в гр. Кричим, обл. Пловдив, в условията на продължавано престъпление, като непълнолетен чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство, е отнел шест пъти чужди движими вещи  – престъпление по чл. 195 ал.1 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 194 ал.1 вр. чл. 63 вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

С.М. не посещавал училище и не работел. Той решил да извършва кражби от търговски обекти и автомобили в гр. Кричим. Отнетите вещи продавал и по този начин си набавял пари за собствени нужди. С.М. извършвал кражбите нощем, докато родителите му спели, а той обикалял из града. За горепосочения период С.М. отнел пари и вещи от два автомобила, от магазин за дрехи втора употреба, от склад за строителни материали и вендинг автомат. Установено е, че е откраднал  мобилни телефони, пакетирани хранителни продукти, безалкохолни напитки, видеорегистратор, флашпамет и др., както и пари, всичко на обща стойност 1037 лева.  С.М. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт и спрямо Р.Д., на 36 г. Той е предаден на съд за това, че на 06.09.2021 г. в с. Скутаре, обл. Пловдив, при условията на опасен рецидив чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, е отнел чужди движими вещи – пари и документи от лек автомобил. Престъплението е квалифицирано по чл. 196 ал.1 т.2 вр. чл. 195 ал.1 т.3 вр. чл. 194 вр. чл. 29 от Наказателния кодекс.

На 6 септември 2021 г., Р.Д. се намирал в с. Скутаре. Той преминал покрай паркиран автомобил пред една от къщите и счупил стъклото на предната врата. От купето отнел борсета с 550 лева и лични документи. По-късно е бил установен от полицейските служители. Р.Д. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредителни заседания по делата.

Main Menu