Печат на тази страница

63 акта и 47 фиша има дрогиран шофьор, който заби колата си пред КАТ-Пловдив

03 Авг 2022 12:53
63 акта и 47 фиша има дрогиран шофьор, който заби колата си пред КАТ-Пловдив Архив

Дрогиран шофьор заби колата си във вторник пред КАТ-Пловдив. Оказа се, че мъжът има дълго досие с нарушения от 2001 г. досега.

На брифинг директорът на КАТ-Пловдив Йордан Милушев обясни, че 49-годишният мъж има издадени и връчени 63 акта и 47 фиша за нарушение на Закона за движение по пътищата. 25 са електронните фиша за превишена скорост, като всички са платени.

Вчера мъжът се опитал да избегне полицейска проверка и блъснал колата си пред сградата на КАТ в града. Той отишъл в пътната служба, за да регистрира автомобила си. Докато обработвали документите му, полицаите забелязали, че е във видимо неадекватно състояние и поискали да го тестват. 49-годишният обаче отказал, качил се на колата си и опитал да избяга.

 

При опита за бягство ударил автомобила си в бетонни саксии и контейнер за боклук пред КАТ. Шофьорът се заключил и се наложило един от полицаите да счупи стъклото на колата му, за да го извади.

Днес стана ясно, че направената проба за наркотици е отчела положителен резултат за амфетамин. Тестът за алкохол е отрицателен.

Мъжът вече е осъждан за шофиране след употреба на алкохол. Причината да отиде в КАТ е, че през януари колата му е дерегистрирана, след като е заловен отново да шофира под влиянието на алкохол.

Освен това шофьорът е бил с отнета книжка за 12 месеца от 1 януари. Има актове и фишове от цялата страна. Той е и без постоянно местожителство, сменял е адреси в много градове, а за последно се установил в Пловдив, допълни шефът на КАТ-Пловдив.

 

Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Пловдив, заяви, че мъжът е крещял, че ще сложи край на живота си. Грози го затвор до три години, глоба, отнемане на книжката за още шест месеца. Ще му бъдат повдигнати три обвинения, като се проверява дали ще се повдигне и четвърто.

Илиев допълни, че 49-годишният е задържан за 24 часа, като предстои задържането да бъде удължено, а след това да бъде внесено искане за задържане под стража.

Main Menu