Печат на тази страница

Сирийчето в Болярино е инсценирало изчезването си и се е самонаранило

18 Ное 2022 13:20

11-годишното сирийче, живеещо със семейството си в село Болярино, е инсценирало изчезването си и се е самонаранило, съобщиха от брифинг от прокуратурата в Пловдив.

Оттам съобщиха, че при намирането му - на 200 метра от дома му, е било в шок и с видими следи от насилие. Заради езиковата бариера се е наложило да бъде намерен преводач, за да бъде разпитано то.

Семейството има шест деца.

 

"Доказателствата, които са събрани на този етап, правят най-правдоподобна версията за евентуално инсцениране от негова страна. Продължаваме да събираме доказателства. Няма замесен друг човек на този етап", обясни Костадин Паскалев, наблюдаващ прокурор.

Детето дало обяснения, че през целия ден се е крило в необитаема къща, където беше открито. Все още обаче не е ясен мотивът, подтикнал момичето да напусне дома си.

Тече разпит на сирийчето пред съдия. Детето е обяснило какво се е случило, защото вчера на мястото е проведен и следствен експеримент. Направена е съдебно-медицинска експертиза, като са установени две увреждания по тялото и главата. Момичето е обяснило, че са от самонараняване. Казало е, че цял ден е било в необитаемия имот.

 

"При така събраните доказателства, е извършено самонараняване от детето. Обяснено е от него как е станало това, съвпада с констатираните телесни увреждания и механизма на тяхното причиняване", добави наблюдаващият прокурор.

От събраните доказателства до момента разследващите правят извода, че става въпрос за самонараняване, а детето е инсценирало изчезването си. Предстои и събирането на още доказателства по случая и разпити на свидетели.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu