Печат на тази страница

Създават съвместни екипи от прокурори, полицаи, ДАНС и ГДБОП за противодействие на престъпността в региона

23 Ное 2022 17:45

 

 

По разпореждане на апелативния прокурор на гр. Пловдив Тодор Деянов се създават съвместни екипи на територията на апелативната зона от прокурори, полицаи, служители на ГДБОП и ДАНС за противодействие на организираните престъпни групи, разпространението на наркотични вещества, мигрантския натиск, телефонните измами, битовата престъпност и корупция по високите етажи на властта.
Това стана ясно днес, 23 ноември 2022 г., на регионално съвещание в Апелативна прокуратура – Пловдив. В него взеха участие административните ръководители на окръжните и районните прокуратури в апелативната зона - Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Кърджали и Смолян, ръководителите на Окръжните следствени отдели, на териториалните дирекции на ДАНС, директорите на Областни дирекции на МВР в областните градове, ръководителят на отдел „Център Южен“ при ГДБОП и началници на сектори в отдела.
Съвместните екипи се създават след обсъждане от участниците в съвещанието, а тяхната задача ще бъде да анализират, оценяват и осъществяват постоянен мониторинг на наличните данни на посочените по горе шест групи престъпления, както и да провеждат съответните действия, съгласно функционалната компетентност на всяка от институциите.
По разпореждане на апелативния прокурор Тодор Деянов ще се провеждат ежемесечни съвещания на местно ниво между административните ръководители на окръжните и районните прокуратури, директорите на Областните дирекции на МВР, ръководителите на териториалните дирекции на ДАНС и секторите на ГДБОП за обсъждане на резултатите.
На срещата бяха обсъдени и мерките, които прокуратурата предприема за противодействие на престъпността в регионите, съобразно спецификата й. 

Свързани статии (по етикет)

Main Menu