Шефът на МВР-Пловдив: В Стамболийски няма политически арести

25 Ное 2022 14:19

Няма никакъв политически мотив спрямо кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, разследването се води от над шест месеца от експертите на Икономическа полиция. Това заяви директорът на областната дирекция на МВР в Пловдив Васил Костадинов, цитиран от БНР.

По думите му, от 13-ти септември тази година тече активна взаимна дейност с Окръжна прокуратура и в множество съвещания по тази тема са набелязани конкретни дейности. В дадения случай е образувано следствено дело, по което работят следователи, понеже кметовете, като отделна категория длъжности лица се разследват по този начин”.

 

Директорът на полицията отново подчерта, че не може да става дума за политическа поръчка, а такива действия се водят на територията на три области в страната, след изрични разрешения от компетентен Окръжен съд. Става дума за акции в отдалечени от Пловдив региони, които нямат връзка с Георги Мараджиев, а с конкретиката на разследването”, обясни старши комисар Васил Костадинов. Така че, в неговият обхват могат да попаднат и други кметове, добави той.

Припомняме, че към момента няма повдигнато обвинение спрямо кмета на Стамболийски и той не е задържан. При полицейската операция вчера там бяха претърсени няколко адреса, сред които кабинети в общината и семейната фабрика на Мараджиев. В резултат Георги Мараджиев е бил разпитан само в качеството му на свидетел.

Main Menu