Започват ремонта на бул. Шести септември до кръговото кръстовище при магазин Мосю Бриколаж

02 Мар 2018 14:30

Движението по последно ремонтираната част от пловдивския булевард „Васил Априлов“ – от ул. „Войнишка слава“ до бул. „Шести септември“,  беше пуснато днес. Лентата беше прерязана от кмета на Пловдив Иван Тотев, кметът на район Централен Георги Стаменов и зам.-кметът по транспорт Златин Велев. Очакваме 2018-та да е последната година на големи задръствания в движението на Пловдив. Това заяви кметът Иван Тотев при официалното откриване на напълно обновения участък на бул. „Васил Априлов“ от кръстовището с „Пешерско шосе“ до бул. „Шести септември“.

 

Тотев посочи, че бул. „Васил Априлов“ е входът на Пловдив от Голямоконарско шосе до Централна гара и нито една администрация преди ГЕРБ не се е захващала с неговия ремонт, тъй като проектът е много голям и изпълнението му е свързано с прекалено голямо неудобство за хората.  Кметът каза, че до лятото „Руски“ и „Васил Априлов“ ще работят нормално.

От днес се отворя фронт за работа и на бул. „Шести септември“до кръговото кръстовище при магазин „Мосю Бриколаж“, каза още Иван Тотев и допълни, че Върховният съд се е произнесъл в полза на общината по делото за имота там и собственикът ще бъде уведомен и ще му бъде даден срок за премахване на сградата. В противен случай общината ще я събори и ще си възстановява разходите по съдебен път. Започва работа и по реконструкцията на бул. „Христо Ботев“ – последния голям централен булевард. Реконструкцията ще е от Централна гара до „Коматевско шосе“ и до „Пещерско шосе“, тъй като там има няколко магистрални водопровода.

 

Намеренията на градската управа са отново от 6 март за малко повече от два месеца за движение да се затвори източното платно на бул. „Руски” в участъка от кръстовището с ул. „Любен Каравелов“ до кръстовището с ул. „Гладстон”. Поради ремонтът на отсечката маршрутите на автобусни линии №6, 12, 16, 18 и 116 ще се променят.

Main Menu