Проф.Генчо Начев е най-заможният шеф на болница в страната, а д-р Жан Читалов е най-богат под тепетата

09 Авг 2018 19:08

Директорите на болници декларираха публично имоти и пари според новия закон за КПКОНПИ. Много от тях - общо 69, пропуснаха да го направят и ще бъдат санкционирани. От декларациите на останалите обаче се видя, че това освен престижна, е и доста доходоносна работа. Интересното е, че повечето болници са държавни, а в тях постоянно има финансови дефицити, които се покриват от Здравната каса, тоест от джоба на данъкоплатците.

Проф. Генчо Начев е най-богатият болничен директор у нас, показват справките. Шефът на столичната "Св. Екатерина" изпъква с 15 апартамента и къщи, 514 декара гора и три коли, като едната от тях е "Порше". Кардиохирургът е декларирал налични 70 000 лева, а на влог държи 4 млн. лева, 350 000 евро и 567 000 долара. Отделно проф. Начев притежава дялове от дружества, вложил е над 1 млн. лева в инвестиционни фондове и има акции в три поликлиники в Унгария, Полша и Хърватия.

Финансови проблеми няма и новият управител на НЗОК д-р Дечо Дечев, чиято декларация пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за миналата година е в качеството му на шеф на УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Д-р Дечев има депозити у нас и в чужбина от 237 000 лева и 260 000 евро, кара "Рено Каптюр" и има мезонет в Гърция. Шефът на здравната каса си е купил през 2017 г. магазин в София, притежава още два апартамента и къща с двор в столицата, както и три къщи в селата Рибарица, Чехларе и Негушево.

Имотно-обезпечен е и директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски. Той е декларирал, че притежава 27 имота, повечето от тях придобити през 2015 и 2016 г. Три от тях са апартаменти в Бургас, има и три апартамента в Свети Влас, както и шест - в Сандански. Д-р Миразчийски има и 26 ниви, четири джипа, участва в дружества и фирми и влага в инвестиционни и пенсионни фондове. Иначе на депозит държи 54 000 лева, а наличните му средства са близо 50 000 лева.

 

Колегата му проф. Карен Джамбазов, който ръководи най-голямата болница у нас - пловдивската "Св. Георги", пък има налични 20 000 лева и влог от 31 733 лева. Проф. Джамбазов обаче е вложил и 126 000 лева в инвестиционни фондове и връща заем на сина си от 160 000 лева. Директорът на "Св. Георги" притежава апартамент и парцел в Пловдив и кара чужд "Мерцедес".

Директорът на УМБАЛ Пловдив д-р Иво Мильотев е декларирал апартамент с гараж и част от две ателиета за над 100 000 лева. Също така презминалата година се е сдобил с Тойота Корола за 30 хил лева. Изплаща кредит към ДСК за 140 000 лева.

Управителят на МБАЛ "Св. Мина"-Пловдив" Генади Странджев е декларирал два апартамента в Пловдив, вила в село Гълъбово и парцел в Батак. Той има и две коли VW Пасат и Ауди А3.

Управител МБАЛ "Св. Пантелеймон"-Пловдив" доц Петко Недев е декларирал къща с двор в Пловдив, както и сметки в банки на жена си за близо 200 000 лв.

Собственикът на МБАЛ "Уро Медикс" д-р Жан Читлов има влогове за над 1,2 млн лева, както и вложения за над 235 хиляди лева. Известният специалист по урология е декларирал къща с двор в Пловдив и апартамент в Асеновград. Читалов кара и Мерцедес С 350 за 66 хиляди лева.

Управителят на МБАЛ МК "СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ" д-р Николай Салутски притежава апартамент в Пловдив, както и жена му. Те имат къща с двор в Пловдив. Салутски има три коли - Шкода, Хонда и Трабант. Той има средства за 420 000 лева, както и кредит за 50 хиляди лева.

 

Управителят на УМБАЛ - Каспела Станислав Вълканов има декларирани близо 30 000 лева.

Управителят на Медикус Алфа СХБАЛ ЕООД Динко Господинов има два апартамента в Пловдив и къща с двор в село Марково. Също така е декларирал кола Мазда и акции за 50 000 лева. Управителят на Торакс Георги Благоев е декларирал апартаменти, магазин,  гаражи и няколко имота в пловдивска област. Както и депозити в различни валути за близо 100 000 лева.

 

Декларации не са подали в срок болниците в Пловдив: Паркхоспитал, Св.Каридад, Централ Онко Хоспитал, Специал медик, Еврохоспитал и Селена.

 

 

 

 

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu